Lectura, regatul cunoașterii

Lectura…! Ce ne-am face noi făra ea? Răspunsul ni-l putem da chiar noi singuri.

Fără lectură nu ar exista imaginația, creativitatea sau ficțiunea, iar fără aceste lucruri nu există viață. Lectura este ca un nucleu al minții cu cât citești mai mult cu atât devii cât mai apropiat de univers.

Cărțile sau lecturile nu au fost făcute pentru a sta în biblioteca unui snob legate frumos în piele, după spusele lui Eliade, ele au fost făcute pentru a construii coloana infinitului a limbii române.

Lectura este un izvor curgător de expresii, de sentimente trăite, de fericire, de tristețe cum am putea să ținem noi acest izvor în funcțiune dacă noi poluăm aerul cu jignirile dureroase făcute la adresa cuiva în loc să creem chiar universul ficțional.

Eu aș putea descrie lectura ca o zână ce ți se arată în vis, ca o taină încă nedeslușită ce se ascunde în rândurile foii de hârtie.

După cum spune și profesoara noastră de Limba și literatura română, Elena Odă: "ai nevoie de cel puțin trei argumente ca să faci sau sa nu faci un lucru"; eu cred că nu există nici un argument care să susțină ideea de a nu citi în schimb argumente care motivează citirea există o mie.

Achim Alexia, Clasa a 5-a A

© 2022 Școala Gimnazială ”Matei Basarab”, Pitești. Str. Ghe. Ionescu Gion Nr.5, 110310